Wij zoeken een Technisch Consultant

"Jouw expertise draagt bij aan innovatieve oplossingen" 

Ga jij als technisch consultant samen met jouw afdeling zorgen voor het maximale succes van onze business? Voel jij de verantwoordelijkheid voor de optimale communicatie over onze ICT oplossingen? Ben je gedreven om projecten succesvol te laten verlopen? Dan zoeken wij jou!

Wat zoeken wij?

Als technisch consultant ben je verantwoordelijk voor een optimale communicatie en advisering richting onze klanten. Zowel intern als extern. Jouw rol als technisch consultant beperkt zich niet alleen tot het geven van eenmalig advies maar ook tot het implementeren en begeleiden van projecten. Hierin is afstemming met klanten en collega’s een belangrijk onderdeel van je functie.  

 • Je begeleidt onze salesafdeling bij technische vraagstukken.
 • Je hebt veelvuldig contact met je klanten over het gebruik van onze producten en begeleid onze klanten en partners bij de integratie van onze producten in hun ecosysteem.
 • Je beheert implementatieprojecten en werkt hierin samen met zowel interne als externe teams.
 • Je neemt deel aan verschillende IT-projecten. Je draagt kennis en ervaring over aan collega's en klanten en legt procedures vast.
 • Je traint collega’s en klanten in het gebruik van onze softwareoplossingen.
 • Je werkt samen met onze product owner om de ontwikkeling van digitale producten richting en vorm te geven.

Wat vragen wij?

Voor de uitbereiding van ons ICT-team zijn wij op zoek naar een technisch consultant die verantwoordelijk is voor een optimale communicatie tussen Data B en de klant. Als projectleider kan optreden en een aanvullende rol kan spelen bij de ontwikkeling van onze producten.

De ideale kandidaat is een gedreven en enthousiaste teamplayer. Je bent stressbestendig en werkt accuraat. Je bent analytisch en in staat problemen snel te doorgronden. Je kunt je prioriteiten stellen, hoofd en bijzaken onderscheiden. Ook ben je dienstverlenend en klantgericht en kun je een goede vertaalslag maken van klantenwensen naar interne oplossingen.

Daarnaast heb je:

 • Afgeronde HBO/WO opleiding met een technische inslag of je hebt relevante ervaring als Technisch Consultant, Implementatie Manager of een vergelijkbare functie;
 • Je hebt ervaring in projecten en het schrijven van projectplannen;
 • Je kunt systemen en processen vastleggen in architectuur schema’s
 • Je hebt kennis en bent op de hoogte van de laatste IT technieken en ontwikkelingen;
 • Je bent analytisch sterk en kunt complexe en veelzijdige systemen snel doorgronden;
 • Je vindt het leuk om met klanten om te gaan en bent communicatief vaardig;
 • Je bent leergierig en gericht op verbeteren.
 • Kennis en ervaring met API koppelingen is een pre.

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie bij een ambitieus, dynamisch en professioneel bedrijf waar jij voldoende ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, een markconform salaris, een resultaatafhankelijke winstdeling en een goede werksfeer. Daarnaast stellen we een Iphone en Macbook beschikbaar. Er is voldoende ruimte voor studie, training en persoonlijke ontwikkeling.

Wie zijn wij?

Data B. Mailservice is dé specialist in het digitaliseren van documentstromen, het versturen van fysieke post, maar ontzorgt klanten ook door het aanbieden van online betaalmogelijkheden. Wij zijn een dynamisch bedrijf en in samenwerking met onze dochteronderneming in Barcelona werken we continu aan innovaties. Het team van Data B. Mailservice bestaat uit enthousiaste professionals en werkt grotendeels vanuit het hoofdkantoor in Leek. Voor een groot aantal klanten verzorgen we iedere dag de digitale en fysieke documentstromen van ruwe data tot digitale of fysieke post. Dit varieert van het mailen en klaarzetten van digitale berichten in een beveiligde (DigiD) omgeving tot het printen en verzenden van fysieke poststukken. Ook ontwikkelen wij nieuwe producten in een complexe infrastructuur. Onze grote klantenkring bestaat onder andere uit overheidsinstanties, banken en grote verzekeringsmaatschappijen. Ook MKB, groothandels en drukkerijen weten ons te vinden. Wij streven continu naar vernieuwing en hoogwaardige kwaliteit om voor onze klant van grote toegevoegde waarde te zijn. Data B. staat voor kwaliteit en is ISO 9001, 14001, 27001 en ISAE 3402 type II gecertificeerd.

Reageren?

Enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Stuur dan je cv met motivatiebrief naar Linda Prins- Daling, HR Manager  l.prins@datab.nl

Solliciteer direct

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!