DigiD-koppeling

Of u uw burgers nu de mogelijkheid wilt geven om online (WOZ-)aanslagen in te zien, taxatieverslagen te bekijken of een bezwaarformulier in te vullen: de website van uw gemeente of overheidsinstantie speelt een belangrijke rol. Door een koppeling te maken met DigiD, weet u zeker dat de interactie met burgers op een persoonlijke én veilige manier verloopt. Data B. Mailservice biedt verschillende oplossingen die het zowel u als de burger gemakkelijk maken.

Oplossing 1: Digitaal Archief raadplegen via DigiD inlog

Maakt uw organisatie al gebruik van het Digitaal Archief van Data B. Mailservice, maar wilt u uw burgers ook de mogelijkheid geven om zelf belangrijke (gemeentelijke) documentatie te raadplegen? Dat is eenvoudig te regelen met het Digitaal Archief en de DigiD-koppeling van Data B. Met behulp van deze totaaloplossing kunt u burgers via een eigen webinlog op het webportaal van uw gemeente toegang geven tot persoonlijke documenten. Om dit veilig en betrouwbaar te laten verlopen, bent u wettelijk verplicht om de identiteit van de burger te verifiëren aan de hand van DigiD. Hiermee waarborgt u namelijk de veiligheid en betrouwbaarheid. Dankzij de tweestapsverificatie die DigiD toepast, voorkomt u bovendien dat eenvoudige wachtwoorden in verkeerde handen terechtkomen. Kortom: door gebruik te maken van zowel het Digitaal Archief als de DigiD-koppeling, bent u verzekerd van efficiënte, betrouwbare én een veilige totaaloplossing.

Oplossing 2: Een eigen Digitale Omgeving + DigiD inlog

Wilt u vanuit uw organisatie de documenten van burgers beschikbaar stellen via een eigen digitale webomgeving en database, dan is ook in dit geval de veiligheid en betrouwbaarheid een groot goed. U borgt de veiligheid door gebruik te maken van een DigiD-inlog. Data B. Mailservice stelt in dat geval de DigiD-koppeling aan uw organisatie beschikbaar, maar u beheert en onderhoudt zelf de website (de ‘frontend’) en de database (de ‘backend’) waarin de documenten staan opgeslagen. Oftewel; wij leveren de koppeling van front- en backend; u doet de rest.

Oplossing 3: Een andere portal + DigiD inlog

Verzorgt een IT-partner de database waarin uw burger zijn of haar persoonlijke documenten kan raadplegen? Ook dan kunt u nog steeds Data B. inschakelen voor de DigiD-koppeling. In dat geval stellen wij de DigiD-koppeling beschikbaar en stemt u de implementatie op de website en de koppeling met de database af met uw huidige IT-partner. Die laatste blijft verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de website (de ‘frontend’) en / of de database (de ‘backend’) waarin de documenten staan opgeslagen en Data B. levert de veilige en wettelijk verplichte DigiD-koppeling.

Veilig documenten ontsluiten 

Of u nu kiest voor een totaaloplossing voor het beschikbaar stellen van documenten aan burgers of alleen kiest voor de DigiD-koppeling van Data B.: onze adviseurs staan voor u klaar en gaan graag vrijblijvend met u in gesprek.

Plan adviesgesprek

Toch liever meteen een offerte?

Vraag offerte aan