Privacy statement Data B. Mailservice B.V.

Data B. Mailservice B.V. (hierna te noemen: ‘Data B’) vindt een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonsgegevens worden door Data B dan ook zorgvuldig en op een passende wijze verwerkt en beveiligd.
Bij deze verwerking houdt Data B zich aan de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt, maar ook aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming, die op 25 mei 2018 van kracht wordt.
In dit privacy statement legt Data B uit waar zij uw persoonsgegevens gebruikt en met welk doel.
Data B raadt u aan dit privacy statement zorgvuldig te lezen.


Artikel 1. Identiteit en contactinformatie

1. Wanneer u uw rechten, zoals deze zijn beschreven in dit privacy statement, wilt uitoefenen, of wanneer u vragen heeft over dit privacy statement, dan kunt u contact opnemen met:

Data B. Mailservice B.V.
Dhr. G. Aarnoudse
Kapteynlaan 23
9351 VG Leek
g.aarnoudse@datab.nl


Artikel 2. Doeleinden van verwerking

1. Data B verwerkt uw persoonsgegevens wanneer u:
   A. De website van Data B bezoekt;
   B. Informatie aanvraagt via het contactformulier op de website van Data B;
   C. Diensten of producten afneemt van Data B;
   D. Telefonisch contact opneemt met Data B.

2. Data B verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
- Om contact met u op te kunnen nemen;
- Voor het afsluiten en het uitvoeren van overeenkomsten tussen Data B en u. De inhoud van deze overeenkomsten zien op het leveren van diensten en producten op het gebied crossmediale correspondentiestromen en transactiemail.
- Relatiebeheer.
- Het analyseren en verbeteren van de website.


Artikel 3. Rechtsgronden voor verwerking persoonsgegevens

1. De verwerking van uw persoonsgegevens vindt plaats op grond van de volgende wettelijke grondslagen:
   A. In het kader van de uitvoering en de totstandkoming van een overeenkomst;
   B. Om de wet na te leven (waaronder boekhoudkundige verwerking, fiscale verplichtingen en verplichtingen in het kader van gerechtelijke bevelen of andere dwingende wet- en regelgeving);
   C. In verband met de gerechtvaardigde belangen van Data B, waarbij Data B er voor zorg draagt dat de impact op uw privacy zo klein mogelijk is. In het kader hiervan worden onder andere persoonsgegevens verwerkt in verband met:
- Het maken van studies, modellen en statistieken;
- De omstandigheid dat Data B haar rechten wil uitoefenen of verdedigen, bijvoorbeeld bij geschillen;
- Het beheer van klantgegevens of ondersteuning daarvan.


Artikel 4. Beveiliging

1. Data B heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen, met als doel om uw persoonsgegevens te beschermen en de nauwkeurigheid er van te handhaven.

2. Daarnaast hebben de passende technische en organisatorische maatregelen tot doel om uw persoonsgegevens te beschermen tegen onbevoegde toegang, onbevoegd gebruik en onrechtmatige verwerking.

3. De passende technische en organisatorische maatregelen van Data B staan onder meer verwoord in het informatiebeveiligingsbeleid. Op grond daarvan heeft Data B fysieke, organisatorische en elektronische maatregelen getroffen voor het beveiligen van uw persoonsgegevens.


Artikel 5. Cookies

1. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw device kunnen worden opgeslagen en uitgelezen. Deze cookies bevatten informatie over u, zodat u als bezoeker aan de website wordt herkend.

2. Op de website van Data B wordt gebruikt gemaakt van cookies, waarmee informatie kan worden opgeslagen en/of uitgelezen om het gebruik van de website te analyseren en op basis daarvan de website te verbeteren (analytics cookies);

3. Data B maakt gebruik van cookies van Google Analytics, zodat Google haar inzicht kan geven in hoe deze website gebruikt wordt en om rapporten over de website aan Data B te kunnen verstrekken. De informatie die Data B daarbij verkrijgen wordt met inbegrip van het geanonimiseerde adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar Google en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Data B heeft een bewerkersovereenkomst gesloten met Google waarin afspraken zijn vastgelegd over de omgang met de verzamelde gegevens. Hierin heeft Data B Google niet toegestaan de verkregen informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Google kan echter informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Data B heeft hier verder geen invloed op. Meer informatie over de gegevensverwerking door Google Analytics kunt u vinden in de Privacy Policy van Google.

4. U kunt zelf de cookies buiten werking stellen, zonder dat dit afbreuk doet aan het gebruik door u van de website.


Artikel 6. Websites en diensten derden

1. Dit privacy statement is niet van toepassing op websites van derden die naar de website van Data B linken of websites waarnaar op de website van Data B wordt gelinkt. Data B heeft geen inzicht hoe deze derden met uw persoonsgegevens omgaan. Data B. raadt u aan om het privacy statement van dergelijke websites van derden goed te lezen voordat u van deze websites gebruik maakt.


Artikel 7. Uitwisseling van persoonsgegevens

1. Data B kan uw persoonsgegevens uitwisselen binnen diverse afdelingen van Data B.

2. Data B zal uw persoonsgegevens niet uitwisselen met derden, wanneer u hiervoor geen expliciete toestemming heeft gegeven.

3. Data B zal uw persoonsgegevens niet verkopen of anderszins commercieel ter beschikking stellen aan derden, tenzij dit anders is beschreven in dit privacy statement.

4. Data B wisselt uw persoonsgegevens niet uit met organisaties buiten de Europese Unie.


Artikel 8. Bewaartermijn persoonsgegevens

1. Data B bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is. De termijn is afhankelijk van het doel waarvoor uw persoonsgegevens worden verwerkt.

2. In uitzondering op het vorige lid worden bepaalde persoonsgegevens bewaard voor de duur zoals specifieke regelgeving vereist.


Artikel 9. Rechten van de betrokkene

1. U kunt uw Data B een schriftelijk verzoek sturen tot:
   A. Inzage;
   B. Rectificatie;
   C. Bezwaar;
   D. Beperking;
   E. Overdraagbaarheid/ dataportibiliteit;
   F. Verbetering;
   G. Aanvulling;
   H. Verwijdering; en/of
   I. Afscherming;

Van uw persoonsgegevens.
2. Het verzoek zoals bedoeld in het vorige lid, kunt u indienen wanneer uw persoonsgegevens gegevens feitelijk onjuist zijn voor het doel van de verwerking onvolledig, niet meer nodig zijn voor het doel van de verwerking of op een andere wijze in strijd is een wettelijk voorschrift.

3. Data B deelt u zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken na ontvangst van uw verzoek, schriftelijk mee hoe er op uw verzoek wordt geoordeeld.

4. Indien Data B uw verzoek goedkeurt, wordt uw verzoek binnen 14 dagen de goedkeuring uitgevoerd tenzij er sprake is van overmacht.

5. Heeft u een klacht over het gebruik van uw persoonsgegevens en komt u er met Data B niet uit, dan kunt u uw klacht ook indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Artikel 10. Wijzigingen in het privacy statement

1. Data B heeft het recht dit privacy statement te wijzigen.

2. Indien Data B dit privacy statement wijzigt, dan worden deze wijzigingen direct opgenomen in het privacy statement. Data B zal u gedurende een periode van drie maanden, door middel van een vermelding op haar website, op de hoogte brengen van deze wijziging.