Couverteren

In het couverteerproces maken we fysieke poststukken klaar voor verzending. De couverteermachines vouwen de geprinte documenten en voegen ze, indien gewenst, samen met andere gepersonaliseerde of ongepersonaliseerde documenten in een envelop. Data B. Mailservice B.V. beschikt over diverse hoogwaardige couverteermachines, zodat wij altijd kunnen voldoen aan uw specifieke wens.

Vouwen, documenten bijvoegen en verpakken

De eerste stap in het couverteerproces is het volautomatisch vouwen van een of meerdere geprinte documenten. Vervolgens voegt de couverteermachine - selectief en afhankelijk van de printopdracht - documenten bij, zoals een folder, een prolongatie, een betaalverzoek, enzovoort. De hoogwaardige software van Data B. Mailservice B.V. maakt het mogelijk om deze documenten op persoonsniveau al dan niet toe te voegen. Nadat alle benodigde documenten verzameld zijn, worden ze in een envelop gestopt en dichtgeplakt. Dit gehele proces verloopt volledig geautomatiseerd en op hoge snelheid.

2D-code voor 100% betrouwbaarheid

De couverteermachines worden aangestuurd door geavanceerde software, waarin printorders met talloze variabelen zijn verwerkt. In het printproces is op iedere pagina een 2D-code geplaatst, die belangrijke stuurinformatie bevat over de printorder. Met behulp van scanners ‘leest’ de couverteermachine welke documenten uit verschillende stromen gecombineerd moeten worden. De machines kunnen op briefniveau verschillende bijlagen bijsluiten, zodat u iedere klant of burger een persoonlijke mailing kunt sturen. U kunt op die manier in één printorder klant A. een brief van één pagina en een bijgesloten folder sturen en klant B. een brief van twee pagina’s met een factuur. Persoonlijker kan niet!

Liever alle documenten op dezelfde manier verwerken? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Op het moment dat alle documenten op hetzelfde papier geprint mogen worden, worden alle documenten ‘gewoon’ achter elkaar verwerkt, waardoor de integriteit van de mailpack extra gewaarborgd is.

Nadat een printopdracht is verwerkt en de envelop is dichtgeplakt, wordt hij door de couverteermachine afgevinkt in de database als zijnde succesvol verwerkt. De printopdracht is dan klaar voor verzending.

Couverteergarantie

Gedurende het gehele print- en couverteerproces monitoren de machines van Data B. Mailservice B.V. de 2D-code nauwlettend. Dat stelt ons in staat om direct in te grijpen op het moment dat er onverhoopt iets misgaat met een poststuk. Data B. Mailservice B.V. werkt met een zogeheten ‘closed loop systeem’. Dit betekent dat de door het systeem aangegeven foutieve printopdrachten automatisch opnieuw worden uitgevoerd, zonder inmenging van medewerkers. Met dank aan deze vorm van couverteren kan Data B. Mailservice B.V. u garanderen dat de juiste documentstromen zijn verwerkt.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op: 

Plan adviesgesprek

Toch liever meteen een offerte?

Vraag offerte aan