Vacature teamleider ICT

Houd jij ervan om ICT-uitdagingen van vandaag op te lossen én samen met je team proactief te anticiperen op de uitdagingen van (over)morgen? Heb jij een neus voor nieuwe kansen en kun jij daar als geen ander op inhaken met innovatieve oplossingen en ideeën? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek bij Data B. Mailservice.

Uitdagende baan in een dynamische omgeving

Als teamleider ICT zorg jij met jouw afdeling voor het maximale succes van onze business. In deze veelzijdige functie ben jij, samen met je team, het gezicht van onze ICT-afdeling. Je stuurt het ICT-team aan (beheer & automatisering), dat bestaat uit 16 gedreven systeem- en applicatiebeheerders en productieautomatiseerders.  

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de performance, continuïteit en ontwikkeling van alle ICT-aangelegenheden, zowel met betrekking tot de infrastructuur als de applicaties. Samen met je team zorg je ervoor dat systemen optimaal functioneren en incidenten snel worden opgelost. Bovendien ben je verantwoordelijk voor de informatiebeveiliging en de waarborging van privacy binnen onze hele organisatie. Samen met het team breng je de behoeften binnen onze business in kaart en vertaal je die naar concrete ICT-oplossingen. Ook kijk je altijd met een kritische blik naar onze bedrijfsprocessen, draag je suggesties aan voor optimalisaties én voer je ze door.

Samen met onze teamleider Bedrijfsbureau ben je daarnaast verantwoordelijk voor de planning, inzetbaarheid en productiviteit van de medewerkers, zodat de dagelijkse productie tijdig en correct wordt verwerkt. Je bent het eerste aanspreekpunt bij eventuele problemen in de productieautomatisering en lost deze problemen samen met je team op, om er zo voor te zorgen dat onze klanten tevreden zijn én blijven. Je rapporteert rechtstreeks aan de adjunct-directeur. 

Wie ben jij?

Als onze nieuwe teamleider ICT kun je projectmatig werken in een zeer dynamische en uitdagende omgeving. Je overziet het geheel én weet klantwensen en -behoeften te concretiseren en te vertalen naar processen, systemen, producten en ontwikkeltrajecten. Je bent een snelle denker en van nature nieuwsgierig. Je onderhoudt contacten met leveranciers van ICT-systemen en met andere afdelingen over ICT-vraagstukken, ontwikkelingen en knelpunten.  

Jouw directe collega’s bepalen een groot deel van jullie succes. Je hebt dan ook een energieke hands-on mentaliteit en bent in staat om medewerkers te coachen en op positieve wijze te stimuleren in het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden om processen te optimaliseren. Daarnaast borg je een optimale (interne) klantgerichtheid en teamsamenwerking.  

Wat staat er op jouw cv?

Je bent in het bezit van een hbo- of wo-diploma en hebt minimaal 3 tot 5 jaar leidinggevende ervaring in een soortgelijke functie binnen een complexe, innovatieve en commerciële omgeving. Verder:  

  • beheers je de Nederlandse en Engelse taal mondeling én schriftelijk goed.
  • beschik je over goede communicatieve vaardigheden en ben je een sparringpartner voor directie, business en externe instanties.
  • ben je een stressbestendige probleemoplosser met stevige onderhandelingsvaardigheden. 
  • heb je ervaring met opstellen van SLA’s en contracten, leveranciersmanagement en audits. 
  • heb je kennis van methoden en standaarden op het gebied van projectmanagement en procesgericht werken. 
  • heb je conceptuele kennis van (server)virtualisatie, netwerkinfrastructuren en van ontwikkelmethodieken en ontwikkeltechnieken.
  • Ben je ervaren in het toepassen van de ISO 9001, 14001 en 27001 normen; zowel binnen de organisatie als binnen jouw ICT-afdeling 

Wat bieden we?

Deze afwisselende en verantwoordelijke functie vervul je binnen een ambitieuze, dynamische en professionele organisatie waar jij écht het verschil kunt maken. Een uitdagende baan binnen een informele en groeiende organisatie waar je werkt aan uitdagende projecten. We bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, een markconform salaris, een resultaatafhankelijke winstdeling en een goede werksfeer. Daarnaast is er ruimte voor studie, training en persoonlijke ontwikkeling.  

Over Data B. Mailservice

Uiteenlopende organisaties, zowel in de publieke als de private sector, vertrouwen sinds jaar en dag op Data B. Mailservice voor het vereenvoudigen, verbeteren en personaliseren van de communicatie met hun klanten, burgers of huurders. Naast dat we organisaties adviseren en ontzorgen op het gebied van fysieke en digitale documentstromen, ontwikkelen en beheren we diverse SaaS-oplossingen. Zo bieden we diverse online betaalmogelijkheden én verzorgen we de ontwikkeling en implementatie van nieuwe producten in complexe infrastructuren.

Concreet betekent dit dat we ons bezig houden met alle facetten van de kanaalstrategie: van het klaarzetten en versturen van digitale berichten in beveiligde (DigiD) omgevingen en het vereenvoudigen van invorderingstrajecten met innovatieve betaaloplossingen tot het versturen van (fysieke of digitale) bulkmail: samen zorgen we ervoor dat de juiste boodschap op het juiste moment de juiste ontvanger bereikt. Digitaal én per post en van ruwe data tot (digitale) deurmat. Kwaliteit en nauwkeurigheid staan daarbij hoog in het vaandel; niet voor niets is onze organisatie ISAE 3402 (type 2), ISO 9001, 14001 en 27001 gecertificeerd. 

Binnen dit dynamische bedrijf werkt een enthousiast team van professionals aan kwalitatief hoogwaardige en innovatieve oplossingen en producten. We streven ernaar om continu een grotere meerwaarde te bieden aan onze klanten. Dat doen we in samenwerking met ons dochterbedrijf in Barcelona en voor een grote en gevarieerde klantenkring, bestaande uit overheidsinstanties, banken en grote verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast weten ook het mkb, groothandels en drukkerijen ons te vinden. Door promotie van een collega zijn wij op korte termijn op zoek naar een geschikte kandidaat voor de rol van teamleider ICT.

Solliciteren

Herken jij je in het geschetste profiel en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Stuur jouw motivatie plus je cv naar Karin Themmen (k.themmen@datab.nl), Manager HR. De eerste oriënterende gesprekken staan gepland voor week 40-42.

Solliciteer direct!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!