Operationeel Manager / MT lid

Interne verbinder met operationele eindverantwoordelijkheid

Data B. Mailservice in Leek is al meer dan 30 jaar specialist in crossmediale document- en informatiestromen, veelal met een zeer vertrouwelijk karakter en een sterke focus op transactiemail. Ooit gerealiseerd wie bijvoorbeeld documenten klaarzet in MijnOverheid Berichtenbox? Of wie stempassen verstuurt en ervoor zorgt dat je als consument bij al je pensioengegevens komt, 24/7 taxaties kan raadplegen, betaalverzoeken kan versturen of de juiste post krijgt van jouw Gemeente, verzekeraar of woningcorporatie? Het zijn slechts enkele voorbeelden.

Met ruim 60 medewerkers in Nederland (Leek) en bijna 10 in Spanje (Barcelona) faciliteert Data B. Mailservice het produceren en veilig verzenden van gepersonaliseerde en (veelal) privacygevoelige informatie, digitaal danwel in print. Da’s een hele mond vol, maar let op de voorbeelden; eigenlijk komt iedereen in heel Nederland frequent in aanraking met de toegevoegde waarde van Data B. Mailservice.

Jaarlijks verzorgt zij namelijk 300 miljoen uitingen, 10 miljoen berichten in Berichtenbox en is zij de grootste particuliere verzender van MijnOverheid. Maar ook in print zijn de aantallen nog steeds groot. Wat te denken van meer dan 120 miljoen pagina’s en 40.000 kilometer papier dat jaarlijks Leek de eigen print- en couverteerstraten verlaat. Hier horen natuurlijk certificering bij, denk aan ISAE 3402 (type 2), ISO 9001, ISO 140001 en natuurlijk ISO 27001. Zie ook www.datab.nl of de 3D virtuele tour op YouTube.

Data B. Mailservice zoekt in exclusieve samenwerking met ASBR een Operationeel Manager die de operatie aanstuurt binnen een prachtige en sterk groeiende nichemarkt.

De uitdaging

Je bent in deze operationeel managementrol verantwoordelijk voor de bedrijfsontwikkeling, procedures/werkwijzen, algehele voortgang op de locatie Leek en het begeleiden van alle orders van ‘A tot Z’, inclusief alle facilitaire zaken en een verscheidenheid aan interne en externe contacten. De tweekoppige directie is veel afwezig, in de markt actief en/of in bespreking. Jij bent vanuit een gedelegeerde verantwoordelijkheid het eerste aanspreekpunt voor de teamleiders en diverse externe contacten en leveranciers. Jouw taak is hierdoor even breed als interessant, in ieder geval met een hoge schakelfrequentie. Jouw span of control behelst namelijk ruim 40 man die dagelijks vanuit Leek waarde toevoegen in de teams van jouw 4 direct reports. Alle bedrijfsbrede zaken “lopen en komen” via jou. Denk aan investeringsvoorstellen, ontwikkeling van personeel, machinepark, ISO, kwaliteit, menselijk welzijn, afstemming en planning van offertes – orders – leveringen en diverse financiële zaken. Daarnaast ben je een belangrijke schakel in het dagelijkse proces en monitor je of alle deadlines gehaald worden. Jij bent het geweten van de directie en laat alles op rolletjes lopen. Uiteraard is er hierdoor zeer nauw contact met de directie. Samen met hen en het MT sta je immers garant voor het realiseren van rendement, maximale klant- en medewerkerstevredenheid en de realisatie van alle bedrijfsdoelstellingen. Je bent de interne verbinder tussen alle disciplines binnen het bedrijf.

Ideaalprofiel

  • Universitair werk- en denkniveau, bereikt door minimaal een afgeronde Hbo-opleiding met een zwaartepunt op technische bedrijfskunde, bedrijfseconomie of management, economie en recht.
  • Minimaal 10 jaren ervaring als Operationeel Manager of anderszins eindverantwoordelijk bij een organisatie waar mensen in combinatie met productie en ICT belangrijk zijn.
  • Ervaring met het coachend en inspirerend aansturen en laten groeien van professionals.
  • Financieel bewustzijn combineer je met ondernemerschap, besluitvaardigheid en mensgerichtheid.
  • Je schakelt in zowel Nederlands als Engels soepel tussen diverse materie en gesprekspartners.
  • Ambitie en vermogen om inspirerend stuur en richting te geven, waarbij je dagelijks resultaat nastreeft.

Interesse in deze operationeel managementrol bij Data B. Mailservice?

Heb jij het lef en de ervaring om deze interessante operationeel managementrol bij Data B. Mailservice in Leek te pakken, stuur dan je motivatie plus cv naar Linda Prins-Daling, HR Manager l.prins@datab.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Is dit jouw baan?

Herken jij je in bovenstaand profiel en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? 

Solliciteer direct