Vacature medewerker marketing en communicatie (0,8 FTE)

Vind jij het leuk om een marketing- en communicatiestrategie handen en voeten te geven? Voel jij je thuis in zowel een coördinerende als uitvoerende rol? Ben je een commercieel schrijftalent en lijkt het jou als marketingcommunicatiespecialist leuk om te werken voor een innovatieve organisatie? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek bij Data B. Mailservice.

Marketing en communicatie in een uitdagende omgeving

Als medewerker marketing en communicatie werk je nauw samen met het salesteam en ben je onderdeel van een klein marketingteam dat verantwoordelijk is voor alle marketing- en communicatieactiviteiten. Samen met je collega’s breng je de producten en diensten van Data B. onder de aandacht bij de juiste doelgroepen en geef je inhoud aan de marketingcommunicatiestrategie. Hiermee draag je actief bij aan het behalen van de commerciële doelstellingen van Data B. Mailservice.

Wat ga je doen?

 • Verzorgen van redactioneel schrijfwerk, zoals persberichten, nieuwsbrieven, webteksten en klantcases;
 • Optimaliseren en analyseren van vindbaarheid, conversies en online posities;
 • Contentmanagement van ons blog en onze LinkedInpagina;
 • Interne communicatie, bijvoorbeeld meedenken over de organisatie van interne trainingen;
 • Deelname aan beurzen en events voorbereiden;
 • Samenwerken met marketingbureaus, designers en webbouwers.

Wie ben jij?

Als onze nieuwe marketing- en communicatiemedewerker kun jij goed zelfstandig én in teamverband werken. Je staat stevig in je schoenen en weet je daardoor staande te houden in een dynamische en uitdagende omgeving. Verder heb je een afgeronde hbo- of wo-opleiding op zak richting marketing en/of communicatie en bij voorkeur drie jaar (minimaal één jaar) ervaring in een soortgelijke functie. Je woont in Noord-Nederland en op jouw cv staat onder andere dat je:

 • sterk bent in taal: je kunt creatief, doelgroepgericht en commercieel schrijven;
 • kennis hebt van online marketing, zoals SEO/SEA;
 • ervaring hebt met het gebruik van CMS-systemen;
 • prioriteiten kunt stellen en flexibel bent;
 • communicatief vaardig bent;
 • organisatorisch sterk en stressbestendig bent;
 • oog voor detail hebt en de kwaliteit van alle uitingen waarborgt;
 • interesse in en affiniteit hebt met IT en klantcommunicatie.

Wat bieden we?

Deze afwisselende functie vervul je binnen een ambitieuze, dynamische en professionele organisatie waar jij écht het verschil kunt maken. Een uitdagende baan binnen een informele en groeiende organisatie waar je werkt aan het behalen van de commerciële doelen. We bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, een markconform salaris, een resultaatafhankelijke winstdeling en een goede werksfeer. Daarnaast is er ruimte voor studie, training en persoonlijke ontwikkeling.

Over Data B. Mailservice

Uiteenlopende organisaties, zowel in de publieke als de private sector, vertrouwen sinds jaar en dag op Data B. Mailservice voor het vereenvoudigen, verbeteren en personaliseren van de communicatie met hun klanten, burgers of huurders. Naast dat we organisaties adviseren en ontzorgen op het gebied van fysieke en digitale documentstromen, ontwikkelen en beheren we diverse SaaS-oplossingen. Zo bieden we diverse online betaalmogelijkheden én verzorgen we de ontwikkeling en implementatie van nieuwe producten in complexe infrastructuren.

Concreet betekent dit dat we ons bezig houden met alle facetten van de kanaalstrategie: van het klaarzetten en versturen van digitale berichten in beveiligde (DigiD) omgevingen en het vereenvoudigen van invorderingstrajecten met innovatieve betaaloplossingen tot het versturen van (fysieke of digitale) bulkmail: samen zorgen we ervoor dat de juiste boodschap op het juiste moment de juiste ontvanger bereikt. Digitaal én per post en van ruwe data tot (digitale) deurmat. Kwaliteit en nauwkeurigheid staan daarbij hoog in het vaandel; niet voor niets is onze organisatie ISAE 3402 (type 2), ISO 9001, 14001 en 27001 gecertificeerd. 

 Binnen dit dynamische bedrijf werkt een enthousiast team van professionals aan kwalitatief hoogwaardige en innovatieve oplossingen en producten. We streven ernaar om continu een grotere meerwaarde te bieden aan onze klanten. Dat doen we in samenwerking met ons dochterbedrijf in Barcelona en voor een grote en gevarieerde klantenkring, bestaande uit overheidsinstanties, banken en grote verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast weten ook het mkb, groothandels en drukkerijen ons te vinden. Momenteel breiden we onze marketingcommunicatie werkzaamheden uit en daarom zijn we op zoek naar een nieuw teamlid.

Is dit jouw baan? 

Herken jij je in bovenstaand profiel en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Stuur jouw motivatie plus je cv naar Karin Themmen (k.themmen@datab.nl), Manager HR. De eerste oriënterende gesprekken staan gepland voor week 46 / 47.

Solliciteer direct!

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!