Als IT Manager zorg jij met jouw afdeling voor het maximale succes van onze business!

 In deze veelzijdige functie stuur jij het IT team (beheer & automatisering) aan met  gedreven specialisten bestaande uit systeem-en applicatie beheerders, ontwikkelaars en productieautomatiseerders.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de performance, continuïteit en ontwikkeling van alle IT aangelegenheden bij ons, zowel infrastructuur als applicaties. Daarnaast geef je leiding aan de automatiseerders die onze dagelijkse productie verzorgen. Organisatie breed zorg jij ervoor dat informatiebeveiliging en waarborg van de privacy op orde is. Jij en je team brengen de behoeften van onze business in kaart vertalen deze in concrete IT oplossingen en jullie optimaliseren bedrijfsprocessen. Je zorgt er met jouw team voor dat systemen optimaal functioneren en incidenten snel worden opgelost.

Ben jij de IT Manager die het probleem van vandaag oplost, maar óók samen met je team een lange termijnvisie hebt en een toekomstgericht plan wil opstellen en onderhouden?

Wie zoeken we?

Wij verwachten dat je in een zeer dynamische en turbulente omgeving op een projectmatige wijze kunt werken. Jij overziet het geheel en weet processen, systemen, producten en klantwensen te concretiseren en deze kennis toe te passen in de tegenwoordige én toekomstige tijd. Je beschikt over vaardigheden om een vertaling te maken van de businessbehoeften naar processen en systemen en dit ook te realiseren in diverse ontwikkeltrajecten. Je bent een snelle denker en bent van nature nieuwsgierig. Je onderhoudt contacten met leveranciers van IT systemen en met andere afdelingen over IT vraagstukken, ontwikkelingen en knelpunten.

Jouw directe medewerkers bepalen een groot deel van jullie succes. Je hebt dan ook een  energieke en hands-on mentaliteit en bent in staat om je medewerkers te coachen en stimuleren in het ontwikkelen van nieuwe skills en vaardigheden om het productieproces te optimaliseren. Daarnaast borg je een optimale (interne) klantgerichtheid en teamsamenwerking.

Ben jij in het bezit van -minimaal- een HBO diploma? En heb je minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring in een soortgelijke functie binnen een complexe, innovatieve en commerciële omgeving?

Beschik jij verder over:

  • Coachende leidinggevende vaardigheden en bijdragen aan een gezamenlijk resultaat
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en ben je sparringpartner voor het team, de operationeel manager, business en externe instanties
  • Stressbestendige probleemoplosser met stevige onderhandelingsvaardigheden.
  • Ervaring hebben met het kunnen toepassen van de ISO normen (ISO 27001 en of ISAE3402-II) zowel organisatie breed als binnen jouw IT-afdeling
  • Ervaring met opstellen van SLA’s en contract, leveranciersmanagement.
  • Kennis van methoden en standaarden op het gebied van projectmanagement en procesgericht werken.
  • Conceptuele kennis van (server) virtualisatie en netwerk infrastructuur.
  • Conceptuele kennis van ontwikkelmethodieken en ontwikkeltechnieken.
  • Resultaatgericht, proactief en een onderzoekende houding.
  • Conceptuele kennis van security en informatie beveiliging.

Dan zoeken wij jou!

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie bij een ambitieus, dynamisch en professioneel bedrijf waar jij voldoende ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, een markconform salaris, een resultaatafhankelijke winstdeling en een goede werksfeer. Daarnaast stellen we een Iphone en Macbook beschikbaar. Er is voldoende ruimte voor studie, training en persoonlijke ontwikkeling.

Reageren

Enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Stuur dan je cv met motivatiebrief naar Linda Prins- Daling, HR Manager  l.prins@datab.nl

Is dit jouw baan?

Herken jij je in bovenstaand profiel en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? 

Solliciteer direct

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!